+38521320543

 

Vješte ruke i prekrasne frizure Jasne Peričić: Od malenog salona do beauty centra

592fe0f5b9e03ede208b4642 (1)

Da se višegodišnji trud i rad u malenom frizerskom salonu od 20-ak kvadrata itekako isplatio dokazuje nam još jedna Splićanka.

Na ovogodišnjem festivalu frizera poznatijem kao „Montura – festival frizura“, sedmu godinu za redom predstavit će se splitski salon Chiara. Riječ je o beauty centru koji prati najatraktivnije trendove kako iz svijeta frizure tako i iz njege tijela, a u Splitu se nalazi na adresi Put sv. Lovre 4.

U razgovoru s vlasnicom Jasnom Peričić saznali smo tajnu uspjeha malenog frizerskog salona otvorenog 1995. godine na Pujankama koji je nakon 20 godina „narastao“ u prekrasno i moderno opremljen beauty studio na splitskome Žnjanu.

– Prije dvije i pol godine, zajedno sa svojim suprugom, ispunila sam životni san. Otvorila sam luksuzni beauty centar u kojem osim frizerskih usluga nudimo tretmane tijela i lica, manikir, pedikir, profesionalno šminkanje,… sve ono što današnjoj ženi ili muškarcu treba – priča Jasna koja je nedavno sudjelovala i u predstavljanju nove kolekcije hrvatskog eko brenda Ivane Knezović, Murva.

Jasna je bila zadužena za djevojačke frizure kao i make up modela Lucije i Danee, koje su i ovoga puta ispale, a kako drugačije, nego besprijekorno u što se možete uvjeriti u priloženoj fotogaleriji.

Osmijeh i zadovoljstvo klijenata kao inspiracija za Monturu – reviju frizura

No vratimo se na početak priče, a to je frizerski rad ili umijeće. Po čemu je „Chiara“ posebna, upitali smo Jasnu.

 – Beauty centar Chiara je prije svega profesionalni salon i to naši klijenti prepoznaju. Puno ih dolazi po preporuci i vraćaju se natrag što mi je najveći pokazatelj kako se trud, upornost i želja za nečim novim i drugačijim u Splitu ali i šire, isplatila.

Sam izgled salona je modernistički, a opet elegantan. Boje koje u njemu prevladavaju djeluju umirujuće i opuštajuće na naše klijente, a to je ono što želimo; da se opuste, uživaju u svom tretmanu te zadovoljno otiđu iz salona – poručuje vlasnica koja nam nije htjela otkriti ovogodišnju temu „Monture – revije frizura“ kako bi sve do zadnjeg trenutka bilo iznenađenje, ali je s nama zato podijelila prošlogodišnje iskustvo.

– Tema prošlogodišnje Monture je bila L`amore koja je predstavljala jaku, snažnu dominatnu ženu. Kako sam veliki ljubitelj baleta i opere inspiraciju sam pronašla u Carmen/Boleru koji je meni jedan od dražih baleta.  Gledajući ga po tko zna koji put odlučila sam da će upravo biti glazba iz njega biti podloga za moju sljedeću reviju. Pozvala sam prvake HNK, baletni bračni par Allbinu Rahmatullinovu i Lev Šapošnikova, moje prijatelje i kumove da otplešu u svom stilu jako i dominantno strastveni ples i da uveličaju reviju salona Chiara te zaokruže temu revije – ponosno priča Jasna prisjećajući se fenomenalne izvedbe u “modnoj” hali Brodogradilišta Split obećavajući da ćemo i na ovogodišnjoj Monturi uživati u njenim maštovitim kreacijama frizura.

Zanimalo nas je koliko je pripreme potrebno za takve frizure jer iako se možda nestručnom oku na prvu čini da su to samo malo natapirane frizure povezane u jednu cjelinu po vlastitoj inspiraciji, ako ih malo bolje promotrite (bacite pogled u foto galeriju) vidjet ćete da tu itekako ima dosta posla oko njih, odnosno mnogo je detalja ili kako bi Jasna rekla „nijasne su u pitanju“.

– Kada se radi o koloraciji, pripremamo kosu modela par dana ranije. Svi umetci koje ugrađujem u kosu napravljeni su od prave kose i za obraditi jedan umetak potrebno mi je nekih 15 minuta. Za napravit jednu podignutu kosu dovoljno mi je 45 minuta. Kako sam imala 18 djevojaka koje su sudjelovale na Montori, u pomoć su mi priskočile moje frizerke i visažistice, a kao i uvijek sponzorirao me Schwarzkopf professional, pa će tako biti i ove godine kada ću pripremiti 15 modela za izlazak na ljetnu pozornicu na krovu Turističke palače na splitskoj rivi – priča nam Jasna te otkriva jesu li Splićanke u današnje vrijeme spremnije nego prije eksperimentirati s kosom.

 Splićanke i Splićani znaju što hoće na svojoj glavi!

– Splićanke su inače žene koje jako drže do sebe, znaju što hoće. U zadnje vrijeme dosta mojih klijentica želi „trendovske“ promjene, odnosno frizure koje su in. Ove godine je svakako trend postepeno gradiranja poput flamboyagea – kosa od korijena prema vrhovima postaje sve svjetlija i toplija, to je kombinacija popularnog ombrea i bayalagea – objašnjava nam Jasna.

A ovogodišnji trend je i takozvani „look izraslog korijena“ čime su oduševljene mnoge pripadnice ljepšeg spola jer osim što je takva frizura vrlo jednostavna za održavanje i ne zahtjeva česte odlaske kod frizera, u kombinaciji s plavim ili medenim pramenovima koji su sve gušći i svjetliji pri dnu, daje frizuri svjež i prirodan izgled.

–  Ove godine se sve više okrećemo i prirodnom izgledu te u trendu više nisu velike kovrče i pretjerano valovita kosa već ih zamijenjuju blagi valovi koji se postižu peglom za ravnanje kose. Prirodno, svježe, mladoliko i pristaje većini djevojaka i žena – zaključuje Jasna.

S muškarcima je pak nešto lakše.

– Pošto sam po struci majstor frizer i frizer brijač, podrazumijeva se da to obožavam, odnosno obožavam muška šišanja i „iscrtavanja po glavi“. Muškarci su jednostavniji klijenti od žena bilo da se radi o djeci ili odraslim osobama.

Imam dva dječaka, brata blizanca, koje tata dovodi svaki mjesec da im iscrtam nešto pa su se na njihovim glavama našli gromovi i munje, zvijezde, natpisi,…– smješka se Jasna koju najčešće traže da ih ošiša kao Ronalda iako je u posljednje vrijeme najtraženija tzv.moderna irokeza (potpuno kratka kosa sa strane dok je na vrhu glave duža, odnosno najduža na čelu).

Bila kakva bila, duga ili kratka, obojana tehnikom bayalagea, flamboyagea ili s medastim tonovima, jedno u čemu se sve Splićanke (i Splićani) slažu jest da njihova frizura mora biti besprijekorna, a za to će se pobrinuti vaš i naš beauty centar „Chiara“!