+38521320543

 

TECAR TERAPIJA ZA KRIŽOBOLJU /ISHIALGIJU

risorius.fizio ❗️Križobolja/ishialgija

image0 (4)
Križobolja (lumbago) naziv je za bol u slabinskom dijelu kralježnice, odnosno križima. Bol može biti žestoka ili pak umjerena i povremena. Pojavljuje se postupno ili naglo i često se ponavlja. Uslijed uklještenja korjenova živca kuka (n. ischiadicus), u nekih bolesnika bol se širi iz kralježnice i kreće se duž stražnje strane noge sve do stopala – tada govorimo o išijasu (ishijalgiji).

Najčešća je mehanička križobolja (kad je uzrok u mišiću, ligamentu ili zglobu, to jest kralješku) na koju otpada 90 posto svih križobolja, radikularna (kad je uzrok oštećenje živca) čini 7-10 posto, upalna križobolja 1-5 posto, reflektirana ili prenesena križobolja 1-2 posto (uzrok su najčešće promjene u zdjeličnim organima), dok su ostali uzroci zastupljeni u manje od jedan posto slučajeva.

Ako vaše tegobe traju kraće od 6 tjedana imate akutnu križobolju. Subakutna traje od 6 do 12 tjedana, a u grupi ste kroničnih bolesnika ako vaše tegobe traju više od 12 tjedana. Samo u 2 do 7 posto oboljelih razvija se kronična križobolja. 

❗️Upotreba Tecar aparata uz prikladne vježbe u sklopu fizikalne terapije, se pokazala kao efikasna metoda liječenja akutne, subakutne i kronične križobolje. Manipulacijom temperature ovisno o stanju same križobolje dovodimo do smanjenja i postupnog prestanka boli, regeneracije tkiva dovođenjem kisika i boljom prokrvljenosti područja, a vježbama utječemo na jačanje mišića donjeg dijela leđa i trbušne muskulature u smislu poboljšanja općeg držanja,posture i stava tijela❗️

 

TERAPEUT & TECAR EKSPERT: Luka Vlašić,viši fizioterapeut

image2 (1)image1 (1)

📍Za sve informacije kontaktirajte nas na :
☎️📞021 320-543
📲091 507 3881 (Jasna) 091 585 7730(Luka)

 

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Nužna polja su označena s *

*

*