+38521320543

 

Kako je Revija frizura na terasi Turističke palače oduševila publiku

5936439eb9e03e6f268b4582

Drugi dan Mercedes Benz Monture 2017. predstavio je najbolje dalmatinske frizerske stručnjake koji su na krovu Turističke palače napravili kreativni frizerski show.

Tradicionalna modna destinacija, ovogodišnjeg zvučnog imena Mercedes Benz Montura 2017. u svom je drugom danu, Festivalu frizera – koji je kako sam naziv kaže bio namijenjen frizerima, pokazala da je zaista postala nezaobilazna modna priča Splićana.

Na krovu renovirane i nedavno otvorene Turističke palače na splitskoj rivi, na ljetnoj pozornici okupili su se neki od najznačajnijih frizerskih salona: Beauty centar „Chiara“, „Toni“, „Gizelle“, „Hairque“, „Instutut“, „Frane“ i frizerski salon „Sanja“.

Svaki od sedam frizerskih salona na svoj način je pokazao nove modne trendove, ali na pojedinim modelima neki su si ipak dali oduška i napravili prava mala remek djela.

Jedna od sudionica Revije frizera bila je i Jasna Peričić sa svojim salonom „Chiara“ koja je glazbenom poslasticom iz filma „Big blue“, a koju joj je za ovu prigodu posebno smiksao splitski DJ Sully, pozdravila prisutnu publiku. U haljinama mlade dizajnerice Ane Lončar„Zrno design“, Jasna je publici predstavila svoje viđenje modernih frizura.

– Inspiraciju za ovogodišnju reviju sam pronašla u filmu „Big blue“ iz kojega sam koristila glazbenu podlogu. Modele frizura sam radila sama, a u pomoć mi je priskočila moja djelatnica Ela Gasner koja je također i nosila reviju. Za make up djevojaka bila je zadužena visažistica i zaposlenica Beuty centra Chiara, Ana Vidan, dok je moja nećakinja, Helena Stanić, također visažistica zajedno s Dujom Buljanom, dobila kreativan zadatak – oslikati tijela djevojaka.

Za prvi dio revije koji je prikazivao nosive frizurice raznih koloracija, otkačenih boja, valovitih i ricastih kosa, odjeću koju su djevojke nosile, iskreirala je, sašila i ručno oslikala Ana Lončar iz Zrno designa – pojasnila nam je Jasna.

U drugome dijelu revije Beuty salona „Chiara“ predstavile su se četiri djevojke koje su simbolizirale četiri elementa: vodu, vatru, zrak i zemlju. One su bile obučene u haljine koje je Ela napravila sa svojom majkom, Dijanom Gasner, vjerovali ili ne, u dječjem vrtiću Cvit Mediterana ali prije desetak godina, dok je Ela još bila malena djevojčica. Zasigurno je bilo nešto posebno nositi haljine koje su od krepa, najilona i papira prije mnogo godina napravile dječje rukice, a koje je do dan danas gospođa Dijana sačuvala.

– Djevojke koje su predstavljale četiri elementa oduševile su se kreacijama, a posebno je bila upečatljiva djevojka koja je predstavljala vatru, mlada balerina baletnog studia HNK Vanessa Ivana Peričić koja je dodatno dočarala reviju plesom na prstima – zadovoljno će Jasna  ovogodišnjom Revijom frizera gdje je itekako do izražaja došla njena kreativnost.

Reviju je kao i prošle godine zatvorio Tonči Plančić s temom avangarde uz članice plesnog studija „Clique“ koje su svojom koreografijom oduševile splitsku publiku.